Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Верче, нишалче ѕверче

од Ванчо Полазаревски

Каква радост,
каква смеа,
кој е како
неа?!
Се ниша,
жирафче
Верче,
слатко
мало,
нишалче
ѕверче.
Се ниша
и се дума,
жими сè,
не е глума.
„Во цела савана
само за мама велат -
ене ја онаа, највисокана.
Ем мајка, ем нишалка.“
 
Се прашувам,
само, кој и како
ѝ земал мерка,
кога ја измислувал
оваа мила ѕверка!

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s