Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Баба Рога вежба јога

од Ванчо Полазаревски

Што е ова,
мода нова,
никој веќе од
децата наши,
од Баба Рога
не се плаши.
 
Како да се плашат
кога ептен се 
смени светот,
на децата не 
им се закануваат
со Баба Рога, туку со
исклучување 
на интернетот!
 
„Ако не ме слушаш,
ако не учиш...!”
вика таткото 
целиот вцрвенет
„...нема веќе интернет!”
 
Затоа Баба Рога
реши да вежба јога,
фитнес и џогирање,
и ненервирање.
 
Од светското
Здружение за 
за страшила
веднаш ја заплашија:
– Ти вака... уште некој ден,
веќе не си наш член.
 
Што направи Баба Рога?
Ништо. Мртва ладна
продолжи да вежба јога.

Илустрација: Алексеј КостовскиОд истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s