Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Жабјо караоке

од Владимир Мартиновски

Кога стануваат полнолетни 
Полноглавците в ноќите летни
Се собираат на матурска журка
Која сè до рани зори си турка.
 
Никој не знае што ли сè пиеле
Но нема шанси за миг да се спие 
Ни тука ни таму, ни дење ни ноќе 
од нивното маратонско караоке.
 
Кре-ке-кекре-ке, кре-ке! – пее жаба фолкерка
Креее-кеКреее-кеРок ју! – ѝ контрира рокерка
Јо-мен, кре-ке!  – рапува жабец со часови веќе
Кре-пи-хе-пи! – повторува реге жабец среќен.  
 
Така до зори секој по свое си пее
Мене ми се плаче тебе ти се смее.

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s